به گزارش راهبرد معاصر طبق آخرین ارزیابی این سامانه که عصر امروز سه شنبه منتشر شد ، شهرستان نکا در شرق مازندران هم به رنگ قرمز کرونایی درآمد. پیش از این شهرستان رامسر از دهم بهمن رنگ قرمز به خود گرفته بود.
همچنین طبق گزارش جدید سامانه ماسک ، طی ۴۸ ساعت اخیر تعداد شهرهای نارنجی مازندران هم از پنج به ۱۱ شهرستان افزایش یافته است. در حال حاضر وضعیت کرونایی شهرستان های بهشهر ، ساری ، قائمشهر ، جویبار ، سوادکوه ، بابلسر، بابل ، آمل، محمود آباد، نوشهر، عباسآباد و تنکابن نارنجی شده است.
سامانه ماسک در ارزیابی جدید خود رنگ کرونایی شهرستان میاندرود را هم که آخرین بازمانده رنگ آبی مازندران بود به زرد تبدیل کرد. هم اکنون وضعیت کرونایی شهرستان های گلوگاه، میاندرود، سوادکوه شمالی، سیمرغ ، فریدونکنار، نور، چالوس و کلاردشت زرد است.
لازم به اشاره است که نقشه رنگ بندی کرونایی تنها بر اساس روند بستری تعیین می شود.
رنگ زرد در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنای خطر متوسط محسوب می شود. مناطقی که بیشتر از بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر بیمار کووید ۱۹ بستری به صورت روزانه داشته باشند با وضعیت زرد تعریف می شوند. رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است.
آمار روزانه بستری بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت ، آن منطقه را در وضعیت نارنجی تعریف می کند. وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر نیز به شرایطی اطلاق میشود که در یک شهر از هر صدهزار نفر، دستکم ۱۰ نفر روزانه به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شوند.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۱۵۴ بیمار جدید به ۵۹۵ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته پنج نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.
ارزیابی جدید سامانه ماسک در حالی منتشر شده است که مسوولان بهداشت و درمان مازندران هم نسبت به خارج شدن شیوع اومیکرون در استان از کنترل هشدار دادند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: آژیر قرمز کرونایی با شدت بیشتری در استان به صدا در آمده است که به دلیل عادی انگاری پیش بینی می شود پیک توفانی در پیش داشته باشیم.
دکتر سیمین بابایی با بیان اینکه علت افزایش شهرهای قرمز کرونایی عادی انگاری جامعه است ، افزود : متاسفانه باور غلط نسبت به پایین بودن خطر اومیکرون سبب عادی انگاری بیشتر شده است ولی خطر اومیکرون کمتر از دلتا نیست.
وی ادامه داد : پیش بینی می شود در پیک ششم تعداد مبتلایان سرپایی به ۲/۵ برابر پیک پنجم برسد.
در پیک پنجم کرونا تعداد بیماران سرپایی مازندران به بیش از هشت هزار نفر رسید./ایرنا